Amsterdam.nl niet compatible

Beste Webmaster,

Er zijn — helaas onnodig — problemen bij het gebruik van amsterdam.nl met de Konqueror browser.

Met behulp van csspapi.js wordt er een check gedaan op de gebruikte browser. De user agent string van Konqueror, Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.1; Linux), wordt door het script niet herkend. Het gevolg hiervan is dat de gebruiker na het laden van de homepage direct naar notcompatible.html wordt doorgestuurd.

Konqueror is een moderne browser met uitstekende ondersteuning voor alle huidige webstandaarden (HTML4.01, CSS1 en een groot deel van CSS2, ECMAscript/JavaScript, DOM1 en DOM2). Als ik Konqueror zichzelf laat identificeren als bijvoorbeeld Internet Explorer 6, kan ik zonder problemen van amsterdam.nl gebruik maken.

De pagina’s worden door Konqueror perfect weergegeven en ook de mouseovers en JavaScript menu’s werken prima. Zie voor een indruk de bijgevoegde screenshot. Mij lijkt derhalve dat het niet nodig is gebruikers van Konqueror geen toegang tot amsterdam.nl te geven.

Amsterdam.nl weergegeven door de Konqueror browser

Ik zou u daarom willen vragen de Konqueror browser op te nemen in de JavaScript browser check, of de browser check helemaal te laten vervallen.

Daarmee kom ik op het volgende punt. De pagina waar ik door de browser check naar wordt doorgestuurd blijkt helaas niet te bestaan. In plaats van de door mij verwachte aansporing Internet Explorer te gaan downloaden, wordt ik geredirect naar een pagina met de tekst Fout - Pagina niet gevonden.

Behalve dat deze melding met een 200 OK http response header komt, in plaats van de normale 404 Not Found header, bevat de pagina ook de bovengenoemde browser check die mij weer doorstuurd naar de niet bestaande notcompatible.html pagina.

Als ik met Konqueror naar amsterdam.nl ga krijg ik dus de zichzelf continu herladende Fout pagina te zien.

Vriendelijke groet,

Thijs van der Vossen

Update: Nog geen week na het verzenden van deze email is het gemaakt. Heel netjes.

Note: If you were looking at this page in a more modern browser like Mozilla Firefox or Safari, it would look and work better and faster.
Find out more…